• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • SPOR
  • SAĞLIK MEDYA TEKNOLOJİ TOPLUM ASAYİŞ EĞİTİM
  • Ara
SON DAKİKA:
00:03
İsmail Dinçer: “İşletmelerin Finansal Gücünü Koruması İçin Düzenlenen Eğitim Çalışmaları Önem Taşıyor”
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İŞ DÜNYASI
  3. Kahramanmaraş, savunma sanayinin önemli bir üretim merkezi haline gelecek..
İŞ DÜNYASI
Yayınlanma: 23 Şubat 2024 - 00:24

Kahramanmaraş, savunma sanayinin önemli bir üretim merkezi haline gelecek..

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) arasında “Ortak Girişim Sözleşmesi İmza Töreni” düzenlendi. Atılan imzalarla birlikte hayata geçen stratejik iş birliği anlaşmasıyla Kahramanmaraş, savunma sanayinin önemli bir üretim merkezi haline gelecek.

İŞ DÜNYASI
23 Şubat 2024 - 00:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş, savunma sanayinin önemli bir üretim merkezi haline gelecek..

6 Şubat’ta yaşanan yıkıcı depremler sonrası özellikle sanayi alanında ağır yara alan Kahramanmaraş’ı yeniden ayağa kaldırmak ve kenti Türkiye’nin üretim gücünde söz sahibi yapmak adına mesaisini aralıksız sürdüren KMTSO, Türk Savunma Sanayii’nin öncü şirketi TUSAŞ’la kentin vizyonuna güç katacak olan tarihi işbirliği anlaşmasının sonuna geldi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün katılımıyla ilk olarak Türkoğlu’nda TUSAŞ Uçak ve Helikopter Uçak Parçası Üretim Tesisi’nin açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından TUSAŞ ve KMTSO arasında kurulacak büyük savunma sanayii şirketinin ortaklığı için imza töreni yapıldı.

Ticaret Borsası’nda düzenlenen imza törenine; Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Cüneyt Doğan, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci,  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri,  Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, TUSAŞ Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ile Kahramanmaraşlı iş insanları katıldı.

          GÖRGÜN: KAHRAMANMARAŞ’A HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN
İmza töreninde konuşan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, şunları kaydetti: “Gerek TUSAŞ gerekse de Kahramanmaraşlı sanayiciler böyle bir başlangıcın Kahramanmaraş’a daha yakışır olduğunu ve bu yatırımın daha büyük yatırımlara vesile olacağını hissettiler ve bunu hissettirdiler.

Bütün süreç boyunca fedakârca çalıştılar. Deprem illerinde savunma sanayiinde faaliyet gösteren firmaların ayrı ayrı sorumluluk aldıkları çeşitli üretim tesisleri var.

Bugün Kahramanmaraş’ta bu üretim tesislerimizden ilkinin açılışını yaptık. Bu vizyonu Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyması ve bize hedef göstermesi ve bizim bu sorumluluk karşısında bunun ilk aşamasını gerçekleştiriyor olmanın da tatlı bir huzuru içerisindeyiz. 

Şimdi çalışmalarımızın ikinci safhasını daha büyük yatırımı içeren sözleşmeye şahitlik ettik. Kahramanmaraş’a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

                           BULUNTU: BU 100 YILIN YATIRIMI
Törende açılış konuşmasını yapan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, şunları söyledi: “Bugünün önemi, sadece işbirliği ve yatırımın büyüklüğü ile sınırlı değil, aynı zamanda Kahramanmaraş için umut dolu bir adımı temsil ediyor. Bu yatırım, sadece birkaç yılın değil, belki de 100 yılın yatırımı olarak değerlendirilmelidir. Çünkü bu yatırımın etkileri, sadece bugün ile sınırlı kalmayacak, gelecek kuşaklara da yansıyacaktır.

                    “İSTİHDAM VE SEKTÖREL ÇEŞİTLİLİK ARTACAK”
Bu imza protokolü, hem TUSAŞ'ın teknolojik uzmanlığına erişim sağlayarak yerel işletmelerin gelişimine katkıda bulunmayı hem de Kahramanmaraş'ın savunma sanayii alanındaki varlığını güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Aynı zamanda, bu işbirliği sayesinde bölge ekonomisinin çeşitlenmesi ve istihdam olanaklarının artırılması da mümkün olacaktır. Ayrıca, bu yatırımla, ilimiz imalat sanayindeki teknoloji seviyesi de artacaktır.

TUSAŞ gibi öncü bir kuruluşla işbirliği yapmanın, Kahramanmaraş'ın savunma sanayii alanındaki katkılarını artırma ve bölge ekonomisine yeni fırsatlar sunma potansiyelini artıracağına inanıyoruz.

Artık İnsansız Hava Aracımız “Anka”nın da aralarında olduğu hava araçlarının parçaları burada üretilecektir. İstiklal Üniversitemiz bünyesindeki Havacılık Meslek Yüksekokulu marifetiyle de sektörün kalifiye eleman ihtiyacı karşılanmış olacaktır.
“KAHRAMANMARAŞ, TÜRKİYE’NİN KALKINMA YOLCULUĞUNDA ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENECEK”
Sonuç olarak, Kahramanmaraş, her zaman olduğu gibi, Türkiye'nin kalkınma ve güçlenme yolunda önemli bir rol oynamaya devam edecektir.

Savunma sanayiindeki bu yeni yatırım, şehrimizin bu rolünü daha da güçlendirecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi, “Kahramanmaraş, Ankara’dan sonra ikinci savunma, havacılık ve uzay sanayii merkezi haline gelecektir.”

Tören imzaların atılması ve toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İş Adamları Mustafa Buluntu’ya Devam Dedi..
İş Adamları Mustafa Buluntu’ya Devam Dedi..
Hanefi Öksüz; “Mustafa Başkanımızın Buraya Hizmeti Çok”..
Hanefi Öksüz; “Mustafa Başkanımızın Buraya Hizmeti Çok”..
KMTSO Yeni Hizmet Binası Hisarcıklıoğlu'nun Katıldığı Törenle Açıldı..
KMTSO Yeni Hizmet Binası Hisarcıklıoğlu'nun Katıldığı Törenle Açıldı..
BLC Group CEO’su Balcıoğlu: Belirsizlik tekstil sektörünü verimsiz çalışmaya zorluyor..
BLC Group CEO’su Balcıoğlu: Belirsizlik tekstil sektörünü verimsiz çalışmaya zorluyor..
Son Haberler
İsmail Dinçer: “İşletmelerin Finansal Gücünü Koruması İçin Düzenlenen Eğitim Çalışmaları Önem Taşıyor”
İsmail Dinçer: “İşletmelerin Finansal Gücünü Koruması İçin...
Kış Boyunca Alınacak Tedbirler Masaya Yatırıldı
Kış Boyunca Alınacak Tedbirler Masaya Yatırıldı
Doğukent TOKİ 1. ve 2. Etaplarda Su Aboneliği Başvuruları Sürüyor
Doğukent TOKİ 1. ve 2. Etaplarda Su Aboneliği Başvuruları Sürüyor...
Dulkadiroğlu Meclisi Toplandı
Dulkadiroğlu Meclisi Toplandı
Kahramanmaraş’ta Bebeğe Şiddet Uygulayan Hemşireye 5 Yıl 10 Ay Hapis
Kahramanmaraş’ta Bebeğe Şiddet Uygulayan Hemşireye 5 Yıl 10 Ay...
Fatih Ceyhan; "Gönül belediyeciliğine adayız..”
Fatih Ceyhan; "Gönül belediyeciliğine adayız..”

Ana Sayfa
GÜNCEL
SİYASET
MAGAZİN
EKONOMİ
YAŞAM
İŞ DÜNYASI
SPOR
SAĞLIK
MEDYA
TEKNOLOJİ
TOPLUM
ASAYİŞ
EĞİTİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İŞ DÜNYASI
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TOPLUM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.