• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • SPOR
  • SAĞLIK MEDYA TEKNOLOJİ TOPLUM ASAYİŞ EĞİTİM
  • Ara
SON DAKİKA:
15:52
Bakan Ersoy: “5 Camiimizin Daha Yeniden İhya Çalışmalarını Tamamladık”
15:20
Deprem bölgesindeki kültürel miras çalışmalarında yarıdan fazlası tamamlandı”
15:14
Bakan Ersoy Kahramanmaraş’ta
15:07
“84 kırsal mahallemizde 8 bin öğrencimize destek oluyoruz”
14:59
Bertiz’de 30. Kez er meydanı kuruluyor
14:55
27 yaşındaki genç hayatını kaybetti
14:51
Kahramanmaraş’ta kuaför salonunda kavga: İş yeri sahibi darbedildi
14:46
Dünya birincisi hafız Kahramanmaraş’ta!
14:41
Ulaşımda Yeni Yol Haritası UKOME Toplantısında Masaya Yatırıldı
14:30
Kahramanmaraş’ta feci kazanın ardından acı haber: 14 yaşındaki çocuk da yaşamını yitirdi
14:22
Büyükşehir’in “Kahraman Kadın Akademisi” Kadın Girişimcilere Güç Katıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İŞ DÜNYASI
  3. BLC Group CEO'su Balcıoğlu: Belirsizlik tekstil sektörünü verimsiz çalışmaya zorluyor..
İŞ DÜNYASI
Yayınlanma: 02 Ağustos 2026 - 00:53

BLC Group CEO'su Balcıoğlu: Belirsizlik tekstil sektörünü verimsiz çalışmaya zorluyor..

Bloomberg HT ekranlarında Zeynep Akyol’un sunduğu “30 Dakika” programına konuk olan Balcıoğlu, savaşın tedarik zincirinden stok yönetimine, maliyetlerden ihracat talebine kadar birçok alanda sektörü doğrudan etkilediğini ifade etti.

İŞ DÜNYASI
02 Ağustos 2026 - 00:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BLC Group CEO’su Balcıoğlu: Belirsizlik tekstil sektörünü verimsiz çalışmaya zorluyor..

Kahramanmaraş (SHA)- BLC Group CEO’su Aykut Balcıoğlu, küresel savaşların ve jeopolitik gerilimlerin tekstil sektöründe belirsizliği artırdığını belirterek, firmaların her gün değişen piyasa koşullarına göre pozisyon almak zorunda kaldığını söyledi. 
Bloomberg HT ekranlarında Zeynep Akyol’un sunduğu “30 Dakika” programına konuk olan Balcıoğlu, savaşın tedarik zincirinden stok yönetimine, maliyetlerden ihracat talebine kadar birçok alanda sektörü doğrudan etkilediğini ifade etti.
Balcıoğlu, savaş sürecinde emtia fiyatlarının ve lojistik maliyetlerinin sürekli değiştiğini belirterek, bu durumun üreticiler açısından öngörülebilirliği ortadan kaldırdığını söyledi.
Firmaların artık uzun vadeli plan yapmakta zorlandığını dile getiren Balcıoğlu, “Bir gün savaşın sona ereceği açıklanıyor, ertesi gün yeniden sıcak çatışmalar başlıyor. Bu nedenle sektör olarak değişen şartlara uyum sağlamaya çalışıyoruz. Süreci yönetemiyoruz, sadece gelişmelere göre pozisyon alabiliyoruz.” dedi.
“Verimsiz çalışma dönemindeyiz”
Belirsizlik nedeniyle üretimin verimsiz hale geldiğini belirten Balcıoğlu, mevcut durumu şehir içi trafikte yakıt tüketen otomobile benzetti.
Üretimin bir gün yoğun, bir gün durgun seyretmesinin işletmelerde verim kaybına neden olduğunu ifade eden Balcıoğlu, firmaların hem stok maliyetleri hem de nakit akışı arasında denge kurmaya çalıştığını söyledi.
“Yüksek faiz stok maliyetini artırıyor”
Yüksek faiz ortamında fazla stok bulundurmanın finansman yükünü ağırlaştırdığını belirten Balcıoğlu, geçmişte 1-2 aylık stoklarla çalışılırken bugün yaklaşık 4 aylık stok tutmak zorunda kaldıklarını kaydetti.
Tedarikçilerle uzun vadeli fiyat anlaşmaları yaparak riskleri azaltmaya çalıştıklarını ifade eden Balcıoğlu, ithal edilen ham maddelerde yaşanan maliyet artışlarının ise kaçınılmaz olarak satış fiyatlarına yansıdığını söyledi.


Avrupa’dan Türk tekstiline ilgi arttı
Savaşın ardından küresel tedarik zincirlerinde yaşanan sorunların Türkiye’ye yönelik talebi artırdığını belirten Balcıoğlu, özellikle Avrupa pazarında Türk tekstiline ilginin yükseldiğini ifade etti.
Uzak Doğu kaynaklı lojistik sorunlarının Türkiye’nin coğrafi avantajını öne çıkardığını dile getiren Balcıoğlu, siparişlerde artış yaşandığını ancak bunun önemli bölümünün “panik alımları”ndan kaynaklandığını söyledi.
Bu talebin kalıcılığı konusunda temkinli olunması gerektiğini belirten Balcıoğlu, stokların dolmasının ardından siparişlerde yavaşlama yaşanabileceğine dikkat çekti.
“Türk tekstilinin yolu katma değerli üretimden geçiyor”
Türkiye’nin düşük maliyetle rekabet etmesinin giderek zorlaştığını ifade eden Balcıoğlu, sektörün geleceğinin markalaşma ve katma değerli üretimde olduğunu söyledi.
İtalya’nın “Made in Italy” markasını dünya çapında bir kalite göstergesine dönüştürdüğünü hatırlatan Balcıoğlu, Türkiye’nin de benzer bir ulusal marka algısı oluşturması gerektiğini belirtti.
Tek tek firmaların çabasının yeterli olmayacağını vurgulayan Balcıoğlu, sektör genelinde ortak bir markalaşma vizyonuna ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.
Mısır yatırımlarında geri çekilme
Son yıllarda tekstil sektörünün yöneldiği Mısır yatırımlarına da değinen Balcıoğlu, düşük işçilik maliyetlerine rağmen üretim ve hizmet kalitesinde beklentilerin tam karşılanamadığını söyledi.
Türkiye’de yıllar içinde oluşan sanayi kültürünün Mısır’da henüz oluşmadığını belirten Balcıoğlu, bu nedenle bazı firmaların yeniden Türkiye üretimine yönelmeye başladığını kaydetti.
Avrupa Birliği’nde Türkiye’yi temsil ediyor
Avrupa Birliği Genç Girişimciler Organizasyonu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttüğünü belirten Balcıoğlu, bu platformlarda yalnızca kendi şirketini değil, Türkiye iş dünyasını temsil ettiğini söyledi.
Sivil toplum kuruluşlarının sektörün sorunlarını karar alıcılara doğrudan aktarma noktasında önemli rol üstlendiğini ifade eden Balcıoğlu, uluslararası platformlarda Türkiye’nin üretim gücü ve sanayisinin daha etkin şekilde temsil edilmesi için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.
Balcıoğlu, küresel belirsizliklerin devam ettiği mevcut süreçte tekstil sektörünün esnek üretim kabiliyetiyle ayakta kalmaya çalıştığını, ancak uzun vadede sürdürülebilir rekabet için markalaşma, katma değerli üretim ve güçlü finansal yapının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
KMTSO Yeni Hizmet Binası Hisarcıklıoğlu'nun Katıldığı Törenle Açıldı..
KMTSO Yeni Hizmet Binası Hisarcıklıoğlu'nun Katıldığı Törenle Açıldı..
Şahin Balcıoğlu, Gönlü Zenginler Listesinde Yine Yerini Aldı..
Şahin Balcıoğlu, Gönlü Zenginler Listesinde Yine Yerini Aldı..
Kipaş, TİM 1000 Listesinde Kahramanmaraş’ın İhracat Gücünü Dünyaya Taşıdı!..
Kipaş, TİM 1000 Listesinde Kahramanmaraş’ın İhracat Gücünü Dünyaya Taşıdı!..
Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Sanayicilere Güvenlik ve Asayiş Sunumu yaptı..
Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Sanayicilere Güvenlik ve Asayiş Sunumu yaptı..
Son Haberler
Bakan Ersoy: “5 Camiimizin Daha Yeniden İhya Çalışmalarını Tamamladık”
Bakan Ersoy: “5 Camiimizin Daha Yeniden İhya Çalışmalarını Tamamladık”...
Deprem bölgesindeki kültürel miras çalışmalarında yarıdan fazlası tamamlandı”
Deprem bölgesindeki kültürel miras çalışmalarında yarıdan fazlası...
Bakan Ersoy Kahramanmaraş’ta
Bakan Ersoy Kahramanmaraş’ta
“84 kırsal mahallemizde 8 bin öğrencimize destek oluyoruz”
“84 kırsal mahallemizde 8 bin öğrencimize destek oluyoruz”
Bertiz’de 30. Kez er meydanı kuruluyor
Bertiz’de 30. Kez er meydanı kuruluyor
Yüksek Gerilim Hattına Kapılan İşçi Hayatını kaybetti.
Yüksek Gerilim Hattına Kapılan İşçi Hayatını kaybetti.

Ana Sayfa
GÜNCEL
SİYASET
MAGAZİN
EKONOMİ
YAŞAM
İŞ DÜNYASI
SPOR
SAĞLIK
MEDYA
TEKNOLOJİ
TOPLUM
ASAYİŞ
EĞİTİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İŞ DÜNYASI
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TOPLUM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.