• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • SPOR
  • SAĞLIK MEDYA TEKNOLOJİ TOPLUM ASAYİŞ EĞİTİM
  • Ara
SON DAKİKA:
15:52
Bakan Ersoy: “5 Camiimizin Daha Yeniden İhya Çalışmalarını Tamamladık”
15:20
Deprem bölgesindeki kültürel miras çalışmalarında yarıdan fazlası tamamlandı”
15:14
Bakan Ersoy Kahramanmaraş’ta
15:07
“84 kırsal mahallemizde 8 bin öğrencimize destek oluyoruz”
14:59
Bertiz’de 30. Kez er meydanı kuruluyor
14:55
27 yaşındaki genç hayatını kaybetti
14:51
Kahramanmaraş’ta kuaför salonunda kavga: İş yeri sahibi darbedildi
14:46
Dünya birincisi hafız Kahramanmaraş’ta!
14:41
Ulaşımda Yeni Yol Haritası UKOME Toplantısında Masaya Yatırıldı
14:30
Kahramanmaraş’ta feci kazanın ardından acı haber: 14 yaşındaki çocuk da yaşamını yitirdi
14:22
Büyükşehir’in “Kahraman Kadın Akademisi” Kadın Girişimcilere Güç Katıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. SANKO'lu Öğrenciler Türkiye Finallerinde Yarışacak
EĞİTİM
Yayınlanma: 24 Haziran 2021 - 11:14

SANKO'lu Öğrenciler Türkiye Finallerinde Yarışacak

SANKO Okulları öğrencileri, “TÜBİTAK 15’inci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finalleri”nde “Teknolojik Tasarım Kategorisi”nde bölge birinciliği ve bölge ikinciliği, “Kimya Kategorisi”nde bölge ikinciliği, “Yazılım Kategorisi”nde ise bölge üçüncülüğü elde ederek büyük büyük bir başarıya imza attı.

EĞİTİM
24 Haziran 2021 - 11:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SANKO’lu Öğrenciler Türkiye Finallerinde Yarışacak

SANKO Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencileri Barış Öztoprak ve Mehmet Tahir Ilgaz, “Teknolojik Tasarım Kategorisi” Giyilebilir Teknolojiler Tematik alanında öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladığı “Yaşlı ve Hastalar için Düşmeyi Engelleyen Akıllı Yürüteç ve Taban Tasarımı” adlı projeyle bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

 

“Yaşlı ve Hastalar için Düşmeyi Engelleyen Akıllı Yürüteç ve Taban Tasarımı” projesinde; yaşlı ve hasta bireyler tarafından yaygın bir şekilde kullanılan destek yürüteçleri, kullanım hatalarından kaynaklı düşme ve kazalara neden olmaktadır. Bu düşme ve kazaların gerçekleşmeden önce kişinin uyarılması ve kazaların önüne geçilmesi amacıyla geri bildirimli akıllı yürüteç ve taban tasarlandı.

 

7’nci sınıf öğrencileri Göksu Eralp, Ali Teymur ve İpeksu Bulgan, öğretmenleri Aslı Karagüzel ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde “Kimya Kategorisi”nde hazırladığı “Fıstık gibi Beton” adlı proje bölge ikinciliği elde etti.

 

Öğrenciler projede, Antep fıstığı kabuğunun soyulması sırasında doğaya atık olarak verilen bir maddeyi betonun küflenmesini önlemek için kullandı ve başarılı sonuç alındı.

 

6’ncı sınıf öğrencileri Duru Kayın ve Baver Mahmud Çalışkan’ın “Teknolojik Tasarım Kategorisi”nde öğretmenleri Yeşim Özzorlar rehberliğinde hazırladığı “Yapay Zeka Destekli SMA Takip Cihazı” adlı proje bölge ikinciliğine değer görüldü.

 

Öğrenciler projede, SMA hastası çocukların ve evde bakımı zorunlu olan kişilerin nem, sıcaklık ve kapalı alandaki hava kalitesini takip ederek bilgi ve uyarı veren cihaz tasarladı. Ayrıca bu yapay zeka cihaz sayesinde duruş farklılığı ve istenmeyen duruş pozisyonları oluştuğunda hasta yakınlarına sesli uyarı veren sistem de geliştirildi.

 

7’nci sınıf öğrencileri Ömer Yıldırım ve Güneş İkizceli ise “Yazılım Kategorisi” Yapay Zeka Tematik alanında öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladığı “Makine Öğrenimi İçeren Temassız Akıllı Otomat” adlı projeyle bölge üçüncüsü oldu.

 

Toplumsal yaşamın bir gereksinimi olarak kişiler, okullar, hastaneler ve iş yerlerinde gıda bazlı ihtiyaçlarını karşılarken otomat cihazı gibi ortak kullanım alanlarına dokunmak zorunda kalmaktadırlar. Covid-19 pandemisiyle birlikte ortak bir yüzeye temas etmenin bulaş riski açısından ne kadar tehlikeli olduğu gerçeğinden hareket eden öğrenciler, projede, yapay zeka teknolojisini kullanarak yüz ve işaret tanıma modellerini hazırladı ve bu modelleri kullanarak tamamen temassız bir otomat cihazı geliştirdi.

 

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, ortaokul öğrencilerinin TÜBİTAK 15’nci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda bir birincilik, iki ikincilik ve bir üçüncülük derecesi elde etmelerinin gurunu yaşadıklarını belirterek öğrencilerini ve öğretmenlerini kutladı.

 

Asyalı, bölge finallerinde birincilik elde ederek Türkiye finallerine katılma hakkı kazanan öğrencilerine başarılar diledi.

 

# sanko’lu Öğrenciler türkiye finallerinde yarışacak# kahramanmaraş# sınav# sanko okulları öğrencileri# “tÜbİtak
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“84 kırsal mahallemizde 8 bin öğrencimize destek oluyoruz”
“84 kırsal mahallemizde 8 bin öğrencimize destek oluyoruz”
Başkan Toptaş: “Minik Yavrularımıza Sağlık, Mutluluk ve Başarılarla Dolu Bir Eğitim Dönemi Temenni Ediyorum”
Başkan Toptaş: “Minik Yavrularımıza Sağlık, Mutluluk ve Başarılarla Dolu Bir Eğitim Dönemi Temenni Ediyorum”
Başkan Görgel:
Başkan Görgel: "Tüm Evlatlarımıza Başarılarla Dolu Bir Eğitim Yılı Temenni Ediyorum”
Pusula Maraş’ın Bilim Otobüsü Yeni Eğitim Döneminde de Yollarda
Pusula Maraş’ın Bilim Otobüsü Yeni Eğitim Döneminde de Yollarda
Son Haberler
Bakan Ersoy: “5 Camiimizin Daha Yeniden İhya Çalışmalarını Tamamladık”
Bakan Ersoy: “5 Camiimizin Daha Yeniden İhya Çalışmalarını Tamamladık”...
Deprem bölgesindeki kültürel miras çalışmalarında yarıdan fazlası tamamlandı”
Deprem bölgesindeki kültürel miras çalışmalarında yarıdan fazlası...
Bakan Ersoy Kahramanmaraş’ta
Bakan Ersoy Kahramanmaraş’ta
“84 kırsal mahallemizde 8 bin öğrencimize destek oluyoruz”
“84 kırsal mahallemizde 8 bin öğrencimize destek oluyoruz”
Bertiz’de 30. Kez er meydanı kuruluyor
Bertiz’de 30. Kez er meydanı kuruluyor
Nurhak’ta otomobil ile patpat çarpıştı: 1 ölü
Nurhak’ta otomobil ile patpat çarpıştı: 1 ölü

Ana Sayfa
GÜNCEL
SİYASET
MAGAZİN
EKONOMİ
YAŞAM
İŞ DÜNYASI
SPOR
SAĞLIK
MEDYA
TEKNOLOJİ
TOPLUM
ASAYİŞ
EĞİTİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İŞ DÜNYASI
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TOPLUM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.