• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • SPOR
  • SAĞLIK MEDYA TEKNOLOJİ TOPLUM ASAYİŞ EĞİTİM
  • Ara
SON DAKİKA:
00:03
Sosyal Medyada Kimlik Doğrulama Dönemi Başlıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Rektör Can TEKNOFEST'te üçüncü olan takımı ödüllendirdi
GÜNCEL
Yayınlanma: 08 Ekim 2021 - 13:40
Güncelleme: 08 Ekim 2021 - 13:51

Rektör Can TEKNOFEST'te üçüncü olan takımı ödüllendirdi

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, TEKNOFEST 2021’de ‘IzeRO20’ İsimli Proje İle Üçüncü Olan ‘RoboVision’ Takımını Ödüllendirdi.

GÜNCEL
08 Ekim 2021 - 13:40
Güncelleme: 08 Ekim 2021 - 13:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rektör Can TEKNOFEST’te üçüncü olan takımı ödüllendirdi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektronik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Alkan’ın danışmanlığını yaptığı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Mustafa Göksu’nun kaptanlığını yaptığı‘RoboVision’ takımı tarafından geliştirilen ve TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2021 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlkyardım kategorisinde üçüncülük elde eden ‘IzeRO20’ isimli proje basına tanıtıldı.

KSÜ Rektörlük Senato Odasında gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Proje Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Alkan ve yüksek lisans öğrencisi Mustafa Göksu katıldı.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2021 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlkyardım kategorisinde üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza atan ‘RoboVision’ takımını tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “KSÜ olarak sürekli olarak yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve artırılması, ülkemizin 2023 hedefleri 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusunda üzerimize düşen görevleri hakkıyla yapmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.

“Bu kapsamda üniversitemizde her alanda çok nitelikli hocalarımız ve öğrencilerimiz başarılı projelere birlikte imza atıyorlar.” diyen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, üniversite yönetimi olarak proje çalışmalarına verdikleri ilave desteklerin yeni projelerin hayata geçirilmesine önemli katkılarının olduğunu söyledi.

 ‘IzeRO20’ isimli projenin sağlık alanında gelecek vadeden önemli bir proje olduğunun altını çizen Rektör Can, ‘IzeRO20’nin yeni projelerin ortaya çıkmasında önemli bir motivasyon sağlayarak öncülük edeceğini belirtti.

“‘IzeRO20’nin tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirildiğine dikkat çeken Rektör Can, projenin sağlık alanında özellikle covid-19 sürecinde önemli avantajlar sağladığını ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Alkan da öğrencilerin büyük emekleri neticesinde ortaya çıkan projenin sağlık alanında bir ilk olduğuna değinerek, projenin hayata geçirilmesi için yatırımcılardan destek beklediklerini söyledi.

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olarak AR-GE yapabilecek mühendisler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Ahmet Alkan,  sağlık alanında birçok kullanım olanağı bulunan ‘IzeRO20’nin yeni modüller eklenerek gelişime açık bir proje olduğunu vurguladı.

Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezinde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapan KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Mustafa Göksu ise ‘IzeRO20’yi Şafak Göksu ve Mustafa Gümüş’ten oluşan ‘RoboVision’ takımı ile 9 ayda tamamladıklarını söyledi.

"Tamamen 3 boyutlu yazıcı ve kendi ürettiğimiz materyallerle ve devre kartlarıyla bu projeyi geliştirdik.” diyen Göksu, “TEKNOFEST öncesi covid testim pozitif çıktı. Projeyi uzaktan sunmak zorunda kaldık. Bütün bu olumsuzluklara rağmen 52 takım arasında ilk 3’e girmeyi başardık.” şeklinde konuştu.

Cep telefonu yardımıyla uzaktan kontrol edilebilen, üç boyutlu yazılımı, yapay zekası, mini bilgisayarı ile kamera gibi bileşenleri bulunan IzeRO20 isimli yapay zekâ destekli robot, Covid-19 sürecinde etkileşimli hasta kayıt, maske kontrolü, hasta nabız ve SpO2 ölçümü gibi işlemleri yapabilen, sağlık sektöründe izolasyon ve tasarruf sağlayabilecek özelliklere sahip.

Hastalara yaklaşmadan ilk kayıt işlemleri ve ilk tetkiklerin robot ile yapılarak sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi hedeflenirken, proje sağlık çalışanlarının salgın durumlarında ve diğer şartlarda sağlıklarını tehlikeye atmadan çalışmalarına imkân sağlıyor.

Proje tanıtım toplantısının ardından, ‘RoboVision’ takımını tekrar tebrik eden üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can,  Proje Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Alkan ve yüksek lisans öğrencisi Mustafa Göksu’ya çeşitli hediyeler takdim etti.

# rektör can tekonofest’te üçüncü olan takımı ödüllendirdi# sütçü İmam Üniversitesi
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sosyal Medyada Kimlik Doğrulama Dönemi Başlıyor
Sosyal Medyada Kimlik Doğrulama Dönemi Başlıyor
3 Milyon Avroluk Enhancer Pro Girişimcilik Hibe Programı Açıldı: Girişimcilere İş Kurma Desteği
3 Milyon Avroluk Enhancer Pro Girişimcilik Hibe Programı Açıldı: Girişimcilere İş Kurma Desteği
Kahramanmaraş’ta Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Söndürüldü
Kahramanmaraş’ta Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Söndürüldü
Kahramanmaraş’ta Kaçak Yapı Tepkisi: Batı Köyleri Yolu Ulaşıma Kapatıldı
Kahramanmaraş’ta Kaçak Yapı Tepkisi: Batı Köyleri Yolu Ulaşıma Kapatıldı
Son Haberler
Sosyal Medyada Kimlik Doğrulama Dönemi Başlıyor
Sosyal Medyada Kimlik Doğrulama Dönemi Başlıyor
Kahramanmaraş'ta Oku-Yorum Projesi Yıl Sonu Programı Gerçekleştirildi
Kahramanmaraş'ta Oku-Yorum Projesi Yıl Sonu Programı Gerçekleştirildi...
Kahramanmaraş’ta Otomobil Göl’e Düştü
Kahramanmaraş’ta Otomobil Göl’e Düştü
3 Milyon Avroluk Enhancer Pro Girişimcilik Hibe Programı Açıldı: Girişimcilere İş Kurma Desteği
3 Milyon Avroluk Enhancer Pro Girişimcilik Hibe Programı Açıldı:...
Kahramanmaraş’ta Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Söndürüldü
Kahramanmaraş’ta Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Söndürüldü
Afşin Belediyesi'nden genç kuşaklara destek
Afşin Belediyesi'nden genç kuşaklara destek

Ana Sayfa
GÜNCEL
SİYASET
MAGAZİN
EKONOMİ
YAŞAM
İŞ DÜNYASI
SPOR
SAĞLIK
MEDYA
TEKNOLOJİ
TOPLUM
ASAYİŞ
EĞİTİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İŞ DÜNYASI
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TOPLUM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.