TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir ÜNAL, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Ünal mesajında kadın hakları konusunda yasal düzenlemeler, ciddi iyileştirmeler yapılmasına rağmen bunun toplumsal hayata yansımasının zihniyet değişimlerine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
Ünal mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Osmanlı Modernleşmesi ve Cumhuriyet dönemleri Kadın hareketleri, kadınların örgütlü hak arayışları önemli kazanımlar getirmiştir. Esasen ülkemizde yasal bazda çok ciddi adımlar atılmıştır. Ne yazık ki yasalarla sağlanan ilerlemelerin hayata geçirilmesi aynı hızda olmamıştır.
Artık bir zihniyet değişimine ve yasalarla elde edilen hakların hayata geçirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu zihniyet kırılması da, sadece kadınlarımızın mücadelesiyle değil, topyekûn bir eğitim hamlesi ve tüm bireylerin katkılarıyla yaşanacaktır.
Kültürümüzde ‘Kadın eli değmek’ diye ifade ettiğimiz ve elinin değdiği her şeyi güzelleştiren, estetiğin, hassasiyetin ve güzelliğin timsali olan kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.
Ama kadınlarımızla ilgili yüce Meclisimizin haklara, eşitliğe dair düzenleme yapması tabii ki yeterli değil. Kadınlarımıza ilişkin zihniyetin, algının, paradigmanın değişmesi gerekiyor.
Sevgili Peygamberimizin asırlar öncesinden ‘Kadınların erkekler üzerinde, erkeklerin de kadınlar üzerinde hakları vardır.’ diyerek eşit haklara vurgu yaptığı ve fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik veya sözlü istismara veya şiddete uğrayan kadınlarımızın şiddetten korunmasının titizlikle sağlanması konusunda hassasız.
Huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumun temel taşları olan Kadınlarımızın, hak mücadelelerinde, Devletin tüm kurumlarıyla yanlarında olduklarını bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum.
Kadınlarımızın hayatın her alanında yer alması, Türkiye’nin geleceğinde daha fazla söz sahibi olması sosyal ve ekonomik olarak ülkemiz gelişimini kat ve kat arttıracaktır.
8 Mart Dünya Kadınlar gününün daha adil ve cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği bir dünya için vesile olması dileğiyle, Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.”







