• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • SPOR
  • SAĞLIK MEDYA TEKNOLOJİ TOPLUM ASAYİŞ EĞİTİM
  • Ara
SON DAKİKA:
17:19
4 İlçeye Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı!
17:10
Onikişubat Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 103. Yılına 1300 Sesli Dev Konser
17:05
Büyükşehir’in Kapsayıcı Hizmetleri Ailelere Güven Veriyor
17:00
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
16:54
Piri Reis Gündüz Bakımevi, Çocuklar ve Aileler İçin Yükseliyor
16:49
“Kurumlarımızla Koordineli Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”
16:43
Afşin’de iki kişi farklı adreslerde ölü bulundu
16:40
Uzmanlardan Uyarı: Su Çekildi Diye Kontağı Çevirmeyin!
16:27
Kahramanmaraş’ta sıkı denetim
16:23
Kahramanmaraş’ta inşaatta erkek cesedi bulundu
16:18
KASKİ’den Su Yönetiminde 1 Milyon 350 Bin TL’yi Aşan Teknolojik Yatırım
16:06
Cumhuriyet’in 103’üncü Yılını Büyük Bir Coşkuyla Kutlayacağız
16:00
Elbistan’da silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti
15:53
“Şehrimiz İçin Hep Birlikte Gayretimizi Sürdüreceğiz”
15:46
Kahramanmaraş, 4. TÜMFED Korolar Festivali’ne Ev Sahipliği Yapacak
15:39
Şehir Genelinde Sağanak Yağış Uyarısı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. KAMEK'in El Emeği Göz Nuru Eserleri Yıl Sonu Sergisinde Görücüye Çıktı
GÜNCEL
Yayınlanma: 11 Haziran 2026 - 18:54

KAMEK'in El Emeği Göz Nuru Eserleri Yıl Sonu Sergisinde Görücüye Çıktı

Büyükşehir Belediyesinin Meslek Edindirme Kursları’nda (KAMEK) 30 farklı atölyede yaklaşık 5 bin kursiyerlerin oluşturduğu el emeği göz nuru eserler Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

GÜNCEL
11 Haziran 2026 - 18:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KAMEK’in El Emeği Göz Nuru Eserleri Yıl Sonu Sergisinde Görücüye Çıktı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, Meslek Edindirme Kursları (KAMEK) bünyesinde eğitim gören kursiyerlerin ortaya koyduğu eserler düzenlenen yılsonu sergisinde beğeniye sunuldu. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere açılan sergi, hem kursiyerlerin bir yıllık emeğini gözler önüne serdi hem de vatandaşlara sanat dolu bir atmosfer yaşattı.
Sergi açılışına; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Atalar, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Beşen, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, MHP İl Başkanı Mansur Metehan, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Asuman Yavuz, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
 
“KAMEK, Şehrimizin Tanıtımı İçin Çok Önemli
Sanatın toplumları bir araya getiren evrensel bir değer olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Atalar, Büyükşehir Belediyesi olarak her yaştan vatandaşın kültürel ve sanatsal faaliyetlere erişimini artırmaya yönelik projeleri kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde eğitim, kültür ve sanat yatırımlarının kararlıkla devam edileceğini aktaran Atalar, “Sergiyi protokolümüz ile gezdiğimizde hem çok beğendik hem de çok mutlu olduk. KAMEK kursları ile birçok branşta yaklaşık 5 bin öğrenciye hizmet veriyoruz.
Bu kurslarla öğrencilerimizin hem sosyal hayata katılımını sağlıyoruz hem de meslek edindirme anlamında ilerleme sağlanabiliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel’in talimatları ile bundan sonraki süreçlerde bu işleri daha profesyonel hale getireceğiz. Sürekli Eğitim Merkezi projemiz var.
Bu projelerimizi hayata geçirdikten sonra hem kursiyer sayılarını artıracağız hem de kurs çeşitliliği artmış olacak. Burada üretilen bazı ürünleri de e-ticaret üzerinden satışlarını da yapıyoruz. Hem şehrimizin tanıtımı hem de turizmin tanıtımı anlamında KAMEK değerli bir görevi ifa ediyor” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesine Teşekkür
Farklı branşlarda ortaya konulan çalışmaların hem estetik açıdan hem de teknik anlamda oldukça başarılı olduğunu ifade eden Kıbrıs Gazisi Kadir Durak, “Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleri takdire şayan şekilde devam ediyor. Buradaki ürünlerin hepsini çok beğendim, emeklerine sağlık. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
KAMEK eğitmenlerinden Neslihan Akkurt, “Burada yaklaşık 3 buçuk aylık serüvenin görücüye çıktığı yerdeyiz. Elimizdeki imkânlarla ortaya çıkarttığımız göz nuru ürünlerimizi burada sergiliyoruz. Çok mutluyuz” diye konuştu.
Bir diğer KAMEK eğitmenlerinden Selami Gemci, “Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile açılan KAMEK kurslarında vatandaşlarımıza hem iş olanağı sağlıyoruz hem de aşçılık konusunda temel bilgileri öğretiyoruz. Yaklaşık 4 aydır süren eğitimimiz ile temel seviye aşçılığı kursiyerlerimize öğrettik. Kursiyerlerimiz de burada ürettikleri ürünleri sergiliyorlar. Büyükşehir Belediyemize bu imkânları bize sağladığı için de ayrıca teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu tür kursların bireylerin yeteneklerini keşfetmesine ve geliştirmesine önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Fatma Şahin, “Kurslarımızın sonuna geldik, çok mutlu ve heyecanlıyız. Bu sergide herkesi aramızda görmekten çok mutluluk duyuyoruz” dedi.
Mefruşat kursu eğitmenlerinden Sibel Güvenç ise, “30’dan fazla kursiyerlerimiz ile yıl sonu sergisine hazırlandık. 1 yıldır hazırlanan ürünler vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Heyecanlıyız, herkesi bu sergiye bekliyoruz” cümlelerini sarf etti.
Sergide yer alan eserlerin profesyonel düzeyde hazırlandığını ve kursiyerlerin önemli bir gelişim gösterdiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi KAMEK Mesleki Eğitim Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz kurlarımızın yıl sonu sergisi için buradayız. İl ve ilçelerimizden binlerce öğrencimizin katılım sağladığı çeşitli kurslarımız ile buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
El Sanatlarından Tasarıma Zengin İçerik
Sergide takı tasarımdan kâğıt rölyefe; çiniden deri işlemeye; mefruşattan dekoratif ürünlere kadar KAMEK’in Andırın, Göksun, Ekinözü, Elbistan, Nurhak, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ta hizmete sunduğu 30 farklı kurstan 5 bine yakın kursiyerlerin hazırladığı çalışmalar yer aldı.
Her biri uzun süren eğitim süreçlerinin ardından ortaya çıkan eserler, kursiyerlerin kazandığı bilgi ve becerilerin somut bir yansıması oldu.
Ziyaretçiler, sergilenen ürünleri yakından inceleme fırsatı bulurken eserlerin hazırlanış süreçleri, kullanılan teknikler ve ortaya çıkış hikâyeleri hakkında da bilgi edindi.

 

# KAMEK’in El Emeği Göz Nuru Eserleri Yıl Sonu Sergisinde Görücüye Çıktı# Meslek Edindirme Kursları
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
4 İlçeye Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı!
4 İlçeye Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı!
Onikişubat Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 103. Yılına 1300 Sesli Dev Konser
Onikişubat Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 103. Yılına 1300 Sesli Dev Konser
Büyükşehir’in Kapsayıcı Hizmetleri Ailelere Güven Veriyor
Büyükşehir’in Kapsayıcı Hizmetleri Ailelere Güven Veriyor
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
Son Haberler
4 İlçeye Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı!
4 İlçeye Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı!
Onikişubat Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 103. Yılına 1300 Sesli Dev Konser
Onikişubat Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 103. Yılına 1300 Sesli...
Büyükşehir’in Kapsayıcı Hizmetleri Ailelere Güven Veriyor
Büyükşehir’in Kapsayıcı Hizmetleri Ailelere Güven Veriyor
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
Piri Reis Gündüz Bakımevi, Çocuklar ve Aileler İçin Yükseliyor
Piri Reis Gündüz Bakımevi, Çocuklar ve Aileler İçin Yükseliyor
Kahramanmaraş’ta otomobil dorseye ok gibi saplandı
Kahramanmaraş’ta otomobil dorseye ok gibi saplandı

Ana Sayfa
GÜNCEL
SİYASET
MAGAZİN
EKONOMİ
YAŞAM
İŞ DÜNYASI
SPOR
SAĞLIK
MEDYA
TEKNOLOJİ
TOPLUM
ASAYİŞ
EĞİTİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İŞ DÜNYASI
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TOPLUM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.