• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • SPOR
  • SAĞLIK MEDYA TEKNOLOJİ TOPLUM ASAYİŞ EĞİTİM
  • Ara
SON DAKİKA:
01:19
Başkan Toptaş “Daha engelsiz, daha kapsayıcı ve daha güçlü bir toplum inşa etmeye devam edeceğiz”
01:15
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
01:10
Kahramanmaraş’ta çıkan yangın araç demir yığınına döndü
01:06
33 yıldır aranıyordu Göksun’da yakalandı
01:00
Standımız yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor
00:53
KSÜ’DE görevli akademisyen evinde ölü bulundu
00:44
Başkan Görgel,`Biz daima çiftçimizin, üreticimizin yanındayız`
00:38
TOKİ’den Kahramanmaraş’a 1.073 Konutluk Satış Kampanyası
00:32
Büyükşehir ile Tarihi Yapılar Geleceğe Taşınıyor
00:26
Toplum neden mutsuz? Karamsarlıktan nasıl kurtuluruz?
00:21
Kayınpederi Tarafından Bıçaklanan Damat Hayatını Kaybetti
00:14
Gençler ve Aileleri Karagöl’de Buluşuyor
00:07
Beyin Antrenöründen Beyni Geliştirmenin Sırları
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. 'DİNİ VE DİN ADAMINI SİYASETE ALET ETMEYİN!'
GÜNCEL
Yayınlanma: 08 Kasım 2018 - 11:16

'DİNİ VE DİN ADAMINI SİYASETE ALET ETMEYİN!'

Kahramanmaraş Diyanet-Sen Şube Başkanı Şevket Bozdoğan, mazbatasını alır almaz CHP milletvekili Öztürk Yılmaz’ın, katıldığı bir televizyon programında ezanın Türkçe okunması gerektiğini söylemesine tepki gösterdi.

GÜNCEL
08 Kasım 2018 - 11:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
‘DİNİ VE DİN ADAMINI SİYASETE ALET ETMEYİN!’
Kahramanmaraş Diyanet-Sen Şube Başkanı Şevket Bozdoğan, mazbatasını alır almaz CHP milletvekili Öztürk Yılmaz’ın, katıldığı bir televizyon programında ezanın Türkçe okunması gerektiğini söylemesine tepki gösterdi. Bozdoğan ayrıca Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal’ın İYİ Parti Aksaray İl Başkanı ile fotoğraf çekilmek istememesini destekledi, “Dini ve din adamını siyasete alet etmeyin” dedi.
 
 
Memur-Sen’e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet- Sen) Kahramanmaraş Şubesi’nin 6. Olağan Kongresi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmişti. Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin 14 yıl boyuncu başkanlığını yapan Ekrem Arslan’ın aday olmadığı 6. Olağan Kongre’de Şevket Bozdoğan ve Abdülaziz Yenice’nin listeleri yarışmıştı. 132 delegenin oy kullandığı seçimde oyların 67’sini alan Şevket Bozdoğan, Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin yeni başkanı olmuştu. Bozdoğan, başkan olmasının ardından mazbatasını Onikişubat İlçe Seçim Kurulu’ndan alırken, kongre sürecinde kendisine destek veren vermeyen bütün din görevlilerine teşekkür etti. Diyanet- Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin çiçeği burnunda başkanı Şevket Bozdoğan, mazbatasını alır almaz Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal’a sahip çıkarken, CHP milletvekili Öztürk Yılmaz’ın, katıldığı bir televizyon programında ezanın Türkçe okunması gerektiğini söylemesine de tepki gösterdi. Memur-Sen İl Başkanlığı’nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Başkan Bozdoğan, “Ezan hem lafzi hem de manası yönüyle her inananın belleğine kazınmış durumdadır” dedi.
 
“BOZDOĞAN’DAN CHP’Lİ MİLLETVEKİLİNE SERT TEPKİ”
CHP milletvekili Öztürk Yılmaz’a tepki gösteren Bozdoğan, “CHP milletvekili Öztürk Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında Ezanın Arapça olarak okunmasından duyduğu rahatsızlığını dile getirerek, ‘Ezan Türkçe okunsun ben anlayayım. Kur’an Türkçe okunsun ben anlayayım’ diyor. İnsanları birbirlerine bağlayan milli ve manevi değerler vardır. Bu değerler bir milletin olmazsa olmazlarındandır. Bu değerlere sahip olmak ve bağlı kalmakla bir bütün oluşturulmuş olur. İşte bu değerlerin biride, manevi değerlerimiz arasında zikrettiğimiz ezandır. Çünkü her nereye yolculuk yapılırsa yapılsın ezan sesi duyulduğu zaman, orada Müslümanların olduğu bilinir. Bu haliyle ezan Müslümanlığın genel şiarı haline gelmiştir. Kur’an-ı Kerimin gönderiliş dili Arapçadır. Bu durumun elbette birçok hikmeti vardır. Ancak Kur’an Arapça indirildi diye sadece o millete ait değildir. Kur’an hepimizin kabul ettiği kutsal kitaptır. Bu durum aynen ezan içinde geçerlidir. Ezan lafızları Arapça olabilir. Ancak ezan, sadece Arap’a ait değildir. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap olana hiçbir üstünlüğü yoktur. İnananlar kardeştirler ve bu kardeşlik bağlarını güçlendiren unsurların biri de ezandır” ifadelerini kullandı.
 
“DİNİ VE DİN ADAMINI SİYASETE ALET ETMEYİN”
Bozdoğan ayrıca, Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal’ın İYİ Parti Aksaray İl Başkanı ile fotoğraf çekilmek istememesini destekledi ve Bal’a “Dini ve din adamını siyasete alet etmeyin” sözleriyle sahip çıktı. Bozdoğan, “Aksaray Valisi Aykut Pekmez Bey için düzenlenen veda programında, basit bir fotoğraf çekme konusu mecrasından saptırılarak din adamlarına saldırıya dönüşmüş durumdadır. Diyanet-sen olarak olayın bu noktaya getirilmesinden dolayı üzgün olmakla birlikte öküz altında buzağı arayan zihniyeti de kınıyoruz. Olay az önce söylediğimiz gibi, sayın valimiz için düzenlenen veda programında gerçekleşmiştir. Aksaray İl Müftümüz Sayın Cemalettin Bal, oturacak yer konusunda yaşanan sıkıntıdan dolayı, siyasi parti temsilcileri ile aynı masaya oturmak zorunda kalmıştır. Burada bir basın mensubunun fotoğraf çekme isteğine Sayın Müftümüz Cemalettin bal, siyasilerle fotoğraf çekmeyin, yanlış anlaşılır cevabını vermiştir. Ancak müftümüzün bu cevabı, bir siyasi parti ile fotoğraf çektirmek istememesi olarak basında yer almış ve konu istenmeyen bir noktaya gelmiştir. Olayın bu noktaya gelmesinde, dini ve din adamlarını siyasetlerine Alet etmek isteyenlerin başrolü üstlendiğini üzülerek görmekteyiz. Din ve din adamlarımız, birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Bizler her şartta dinin emrettiği kuralların ve doğruların hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.
 
“BİRLİK VE BERABERLİĞİ HEDEF ALIYORLAR”
Müftü Bal’a yönelik saldırılan birlik ve beraberliği hedef aldığına dikkat çeken Bozdoğan, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Hangi siyasi parti gelirse gelsin bizler doğru bildiğimiz çizgiden ayrılmayız. hal böyle iken hiçbir siyasi parti ismi zikredilmemişken böyle bir söylem üretilmesi, birlik ve beraberliğini hedef almaktadır. Basit bir olay aktarılış şekli sebebiyle din adamlarına düşmanlığa dönüşmüş ve Din adamlarımızı hedef haline getirmiştir. Buradan çağrımız,  bu noktaya gelmesine sebep olanların sözlerini düzeltmesi ve din adamlarımızdan özür dilemeleridir. Siyaset kurumu kendi işine baksın, kendi kısır tartışmalarına dini ve din adamlarımızı alet etmesin. Bizleri bu tür tartışmaların içerisine çekilmek istemiyoruz. Bizler yaptığımız işle gönüllere girme doğruları anlatma mücadelesindeyiz. Destek olmuyorsanız köstek de olmayın. Buradan bir kez daha tekrarlıyoruz. Sayın Müftümüz hiçbir siyasi partiyi hedef almamıştır. Sayın Müftümüz Cemalettin Bal’ın yanında olduğumuzu belertiyor, buradan bir ekmek çıkarma gayretinde olanlara da başka kapıya diyoruz.”
 
(Haber: Ahmet Güneçıkan)
 
# kahramanmaraş diyanet-sen Şube başkanı Şevket bozdoğan
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Toptaş “Daha engelsiz, daha kapsayıcı ve daha güçlü bir toplum inşa etmeye devam edeceğiz”
Başkan Toptaş “Daha engelsiz, daha kapsayıcı ve daha güçlü bir toplum inşa etmeye devam edeceğiz”
Standımız yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor
Standımız yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor
Başkan Görgel,`Biz daima çiftçimizin, üreticimizin yanındayız`
Başkan Görgel,`Biz daima çiftçimizin, üreticimizin yanındayız`
TOKİ’den Kahramanmaraş’a 1.073 Konutluk Satış Kampanyası
TOKİ’den Kahramanmaraş’a 1.073 Konutluk Satış Kampanyası
Son Haberler
Başkan Toptaş “Daha engelsiz, daha kapsayıcı ve daha güçlü bir toplum inşa etmeye devam edeceğiz”
Başkan Toptaş “Daha engelsiz, daha kapsayıcı ve daha güçlü bir...
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
Kahramanmaraş’ta Kamyon Devrildi: 1 Kişi Yaralandı
Kahramanmaraş’ta çıkan yangın araç demir yığınına döndü
Kahramanmaraş’ta çıkan yangın araç demir yığınına döndü
33 yıldır aranıyordu Göksun’da yakalandı
33 yıldır aranıyordu Göksun’da yakalandı
Standımız yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor
Standımız yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle...
FİDANLAR FİDANLARLA BÜYÜYECEK
FİDANLAR FİDANLARLA BÜYÜYECEK

Ana Sayfa
GÜNCEL
SİYASET
MAGAZİN
EKONOMİ
YAŞAM
İŞ DÜNYASI
SPOR
SAĞLIK
MEDYA
TEKNOLOJİ
TOPLUM
ASAYİŞ
EĞİTİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İŞ DÜNYASI
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TOPLUM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.