• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • SPOR
  • SAĞLIK MEDYA TEKNOLOJİ TOPLUM ASAYİŞ EĞİTİM
  • Ara
SON DAKİKA:
01:28
Başsavcılıktan “fail kaçırıldı” iddialarına yalanlama..
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Başkan Mahçiçek; Kadına şiddet, ailenin kutsiyetini bilmemesinden gelir
GÜNCEL
Yayınlanma: 05 Temmuz 2022 - 12:42

Başkan Mahçiçek; Kadına şiddet, ailenin kutsiyetini bilmemesinden gelir

Kadına yönelik şiddet noktasını da farkındalık oluşturmak adına Belediye Konferans Salonu’nda personellerine yönelik düzenlenen seminere katılan Başkan Hanefi Mahçiçek, “Kadına yönelik şiddet sorunu kişilerin, ailenin ve kurduğu yuvanın kutsiyetini bilmemesinden gelir. Öyleyse aile sistemimizi sağlam tutmamız lazım. Onun kutsiyetini ve değerini çok iyi kavramamız lazım” dedi.

GÜNCEL
05 Temmuz 2022 - 12:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Mahçiçek; Kadına şiddet, ailenin kutsiyetini bilmemesinden gelir
Personellerinin her alanda gelişimi adına sorumluluk üstelenen Onikişubat Belediyesi, kadınlara yönelik şiddeti önlemek, toplumu bilinçlendirip farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Kadına Yönelik Şiddet’ konulu seminer düzenledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden alanında uzman görevlilerin konuşmacı olarak katıldığı seminer, belediye içerisinde bulunan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye personellerinin yoğun katılım gösterdiği seminere, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de katıldı.
 
“Ailenin kutsiyetini bilen kişilerle evlilik yapın”
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden uzman personellerin sunumlarının ardından söz alan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu belirterek, aile kavramının kutsiyetini bilen kişilerin evliliklerinde şiddetin olmayacağını söyledi. Başkan Mahçiçek, “Maalesef ki kadına şiddet konusu toplumsal bir sorunumuz. Bu işin temeli evlilik değil mi? O zaman evleneceğimiz insanı iyi seçmeliyiz. Hem erkek tarafı hem de kadın tarafı karşı tarafın biraz varlıklı olmasını ister. Fakat bu seçimde ilerleyen zamanlarda sıkıntılar yaşanabilir. Eğer her iki taraf da ailenin ve evliliğin kutsiyetini bilen kişiler olursa, o evlilikte Allah’ın yardımıyla bir sıkıntı olmaz. Bence evlilikte işin maddi taraflarına çok fazla önem vermemeli, kişilik özelliklerine göre değerlendirmeliyiz. Sonuçta rızkı Allah taksim ediyor. Hayatınızı paylaştığınız insanın da Cenab-ı Hakk’ın verdiği rızık değerlerini bilmesi, ona göre davranması gerekiyor. Eğer öyle olmazsa evliliklerde sıkıntı yaşanır. Bizdeki sorun da ailenin ve kurduğumuz yuvanın kutsiyetini bilmememizden gelir. O yüzden seçimlerimize dikkat edelim” dedi.
 
“Aile sistemimizi sağlam tutmamız lazım”
Güçlü ve sağlıklı toplumların temelinin aile olduğunu da vurgulayan Başkan Mahçiçek, İslam ve Türk dünyasında kadınların önemine değinerek, “Gerçekten arkadaşlar, güçlü ve sağlıklı toplumların temeli ailedir. Biz medeni dediğimiz ülkelere gidip geliyoruz. Eğer orada çekirdek aile sistemi zaafa uğramışsa o toplumun hiçbir geleceği olamaz. Medeni denilen ülkelerde aile mefhumu kesinlikle kalmamıştır. Çünkü aile bir bütünlüktür, yardımlaşmadır, paylaşmadır. Bu değerleri kaybediyorsanız ne kadar zengin olursanız olun orada huzur bulamazsınız. Bir gelecek de çıkmaz. Öyleyse aile sistemimizi sağlam tutmamız lazım. Onun kutsiyetini, değerini, ne kadar düzenli olması gerektiğini çok iyi kavramamız lazım. Aile sistemimizi bozmak için gerçekten de çalışmalar var ama İnşallah o dışardaki bozulmalar çok daha fazla bize sirayet etmez. Biz bir merhamet toplumuyuz, en çok merhameti de kadınlarımıza gösteririz. ‘Kadınlar sizin en büyük değerinizdir’ der bizim inancımız. Bu değerler bizde zaten mevcut Allah’a şükürler olsun ki. Bu ülkenin geleceği hem kadınları hem de erkekleri için çok daha güzel olacak İnşallah, buna emin olun. Buraya gelerek bizleri bilgilendiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müzde görevli arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Personellerimizin de hepimizi üzen bu konuda iyi anlamda örnek olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
# Başkan Mahçiçek; Kadına şiddet# ailenin kutsiyetini bilmemesinden gelir# Onikişubat Belediyesi
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısında Yaralanan Öğrencilerin Tedavisi Sürüyor
Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısında Yaralanan Öğrencilerin Tedavisi Sürüyor
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı.
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı.
Mahir Ünal, Sütçü İmam'da Tedavi Gören Öğrencileri Ziyaret Etti..
Mahir Ünal, Sütçü İmam'da Tedavi Gören Öğrencileri Ziyaret Etti..
Aşırı Yağış Alan Bölgelerde Yoğun Mesai
Aşırı Yağış Alan Bölgelerde Yoğun Mesai
Son Haberler
Başsavcılıktan “fail kaçırıldı” iddialarına yalanlama..
Başsavcılıktan “fail kaçırıldı” iddialarına yalanlama..
Üniversiteye Hazırlanan Gençlere Büyükşehir’den Ödüllü Deneme Sınavı
Üniversiteye Hazırlanan Gençlere Büyükşehir’den Ödüllü Deneme...
Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısında Yaralanan Öğrencilerin Tedavisi Sürüyor
Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısında Yaralanan Öğrencilerin Tedavisi...
Akedaş İstiklal kendi kaderini yazacak..
Akedaş İstiklal kendi kaderini yazacak..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı.
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı.
Rektör Prof. Dr. Dağlı: “Öğrencilerimize Engelsiz Bir Eğitim Ortamı Sunuyoruz”
Rektör Prof. Dr. Dağlı: “Öğrencilerimize Engelsiz Bir Eğitim Ortamı Sunuyoruz”

Ana Sayfa
GÜNCEL
SİYASET
MAGAZİN
EKONOMİ
YAŞAM
İŞ DÜNYASI
SPOR
SAĞLIK
MEDYA
TEKNOLOJİ
TOPLUM
ASAYİŞ
EĞİTİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İŞ DÜNYASI
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TOPLUM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.