• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • SPOR
  • SAĞLIK MEDYA TEKNOLOJİ TOPLUM ASAYİŞ EĞİTİM
  • Ara
SON DAKİKA:
01:28
Başsavcılıktan “fail kaçırıldı” iddialarına yalanlama..
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. AVRUPA BİRLİĞİNDEN SAMİMİYET BEKLİYORUZ..
SİYASET
Yayınlanma: 23 Ocak 2017 - 19:30

AVRUPA BİRLİĞİNDEN SAMİMİYET BEKLİYORUZ..

Portekiz Savunma Komisyonu heyeti Mecliste. İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ziyaret sırasında "Biz, AB'nin bir parçası olarak kendimizi görüyoruz. İnsan hakları, demokrasi, azınlık hakları, çevre gibi bütün çağdaş değerlerin savunucusuyuz. Bu konuda AB'den destek ve samimiyet bekliyoruz". Dedi..

SİYASET
23 Ocak 2017 - 19:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AVRUPA BİRLİĞİNDEN SAMİMİYET BEKLİYORUZ..

Portekiz Savunma Komisyonu Başkanı Marco Antonio Costa ve beraberindeki heyet Türkiye Büyük Millet meclisini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Porteskiz heyeti ile görüşen İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye ve Portekiz arasındaki ilişkilerin gelişmesinin hem iki ülkenin hem de halklarının geleceği açısından önem taşıdığını dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Güvenç, "O gecenin bütün demokratik ülkelere ve halklara çok önemli bir mesajı var. Eğer halklar demokrasilerine, sistemlerine, yönetimlerine, sahip çıkarsa onları yenebilecek bir güç yoktur. O gece dünyaya böyle bir örneği sunduk diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Celalettin Güvenç, "Yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ve yüzde 50 ile iktidar olan AK Parti Grubu halkla bütünleşerek, bu korkunç saldırıyı defetmeyi başardı. Demokrasi tarihimizde az görülecek şekilde muhalefet partileri de bu darbeye karşı yanımızda yer aldılar. Bu anlamda demokrasi adına güzel bir örnek sergilendi." diye konuştu.

Türkiye ve AB ilişkilerine de dikkati çeken Güvenç, şunları kaydetti:

 "Biz, AB'nin bir parçası olarak kendimizi görüyoruz. İnsan hakları, demokrasi, azınlık hakları, çevre gibi bütün çağdaş değerlerin savunucusuyuz. Bu konuda AB'den destek ve samimiyet bekliyoruz. Bu konuda şikayetlerimizin olduğunu biliyorsunuz. Avrupa'nın bizi yeterince anlamadığını, anlamaya çalışmadığını düşünüyoruz. Çünkü Türkiye bütün demokrasi çabalarına rağmen tarihin en ağır saldırılarına, birden fazla terör örgütü tarafından maruz kalmaktadır.

Bugün çok açık bir şekilde ülkesiyle, milletiyle, yönetimiyle şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kere daha belirtmek isterim. Terörü insanlık suçu olarak görüyoruz, dini, milliyeti, ideolojisi yoktur. Hepsi insanlık suçudur. Eğer AB, ABD amasız, ancaksız bizim gibi her türlü teröre ve terör organizasyonuna karşı samimi duruş sergilerse dünyada huzuru buluruz.

Çünkü gelinen noktada terör lokal bir sorun olmaktan çıkmış, dünyanın geleceğini tehdit eder hale gelmiştir. Bu anlamda da bizi en iyi anlayacak olan ülkenin Portekiz olduğuna samimiyetle inanıyorum."

"ŞİDDETİN VE TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ"

Portekiz Savunma Komisyonu Başkanı Costa ise kendilerinin de şiddetin ve terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, buna karşı ortak mücadeleye inandıklarını ve desteklediklerini söyledi.

Bu yılın, Avrupa için zor bir yıl olacağını, Almanya ve Fransa'nın seçimlere gideceğini, bununla birlikte İngiltere'nin AB'den çıkma sürecinden geçildiğini anımsatan Costa, bu şartlar altında belli kararlar alınmasının daha da zorlaşacağını belirtti.

Costa, "Avrupa'nın mutlaka son derece dikkatli, açık ve net kendisini ifade etmesi gerekiyor. Mesela sizin tam entegrasyonunuzun sağlanması, mültecilerle ilgili konular ve beraberce hangi alanlarda ne gibi çalışmalar yapabiliriz, bunların üzerinde durulması ve çalışılması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Görgel: “AK Parti Bir Vefa Partisidir”
Başkan Görgel: “AK Parti Bir Vefa Partisidir”
AK Partili Şahin: “Uluslararası Sistem ve Hukuk İşlevini Büyük Ölçüde Yitirdi”
AK Partili Şahin: “Uluslararası Sistem ve Hukuk İşlevini Büyük Ölçüde Yitirdi”
AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları’ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama..
AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları’ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama..
 İç İşleri Bakanı Çiftçi;
İç İşleri Bakanı Çiftçi; "Kahramanmaraş asrın dayanışmasının sembol şehridir"..
Son Haberler
Başsavcılıktan “fail kaçırıldı” iddialarına yalanlama..
Başsavcılıktan “fail kaçırıldı” iddialarına yalanlama..
Üniversiteye Hazırlanan Gençlere Büyükşehir’den Ödüllü Deneme Sınavı
Üniversiteye Hazırlanan Gençlere Büyükşehir’den Ödüllü Deneme...
Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısında Yaralanan Öğrencilerin Tedavisi Sürüyor
Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısında Yaralanan Öğrencilerin Tedavisi...
Akedaş İstiklal kendi kaderini yazacak..
Akedaş İstiklal kendi kaderini yazacak..
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı.
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Turan Akpınar atandı.
TÜRKOĞLU’NUN ŞAKASI YOK...
TÜRKOĞLU’NUN ŞAKASI YOK...

Ana Sayfa
GÜNCEL
SİYASET
MAGAZİN
EKONOMİ
YAŞAM
İŞ DÜNYASI
SPOR
SAĞLIK
MEDYA
TEKNOLOJİ
TOPLUM
ASAYİŞ
EĞİTİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İŞ DÜNYASI
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TOPLUM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.