• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • SPOR
  • SAĞLIK MEDYA TEKNOLOJİ TOPLUM ASAYİŞ EĞİTİM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:51
Kahramanmaraş’ta motosiklet kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı..
00:37
"Güreş Sporuna Önemli Destekler Veriyor ve Bu Kültürü Yaşatmaya Devam Ediyoruz"
00:27
Eylül Ayında Dermankartlı Ailelere 47 Milyon Lirayı Aşan Destek Sağlandı
00:20
Başkan Görgel: "Gazilerimiz, Milletimizin Gönlünde Müstesna Yere Sahiptir”
00:15
Akedaş İstiklalspor Evinde Sakaryaspor’a 3-1 Mağlup Oldu
00:11
17 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Kâtip Çelebi Caddesi’nin Asfalt Serimi Tamamladı
00:00
Tarihin Kalbinde “Neşeli Günler”i Yeniden Yaşadık
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları'ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama..
SİYASET
Yayınlanma: 22 Şubat 2026 - 00:39

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları'ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama..

SİYASET
22 Şubat 2026 - 00:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları’ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama..

Kahramanmaraş (SHA)- AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan “AK Parti’yi sarsan istifa. Partide çete var.” başlıklı haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.
Yapılan açıklamada, haberlerde adı geçen Sefa Eyicil Gül’ün yaklaşık bir aydır benzer içerikli paylaşımlarda bulunduğu belirtilerek, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. 
Açıklamada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla sürecin tüm yönleriyle paylaşılmasının gerekli görüldüğü kaydedildi.
İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Gül’ün, parti içi huzuru zedeleyen tutum ve davranışları ile kurumsal kimlikle bağdaşmadığı belirtilen bazı yazışma ve mesaj kayıtlarının tespit edilmesi üzerine görevine 8 Ocak 2026 tarihinde son verildiği bildirildi.
Görevden alınmasının ardından çeşitli iftira ve karalama içerikli beyanlarda bulunulduğu aktarılan açıklamada, başlangıçta bu paylaşımlara karşılık verilmediği, ancak iddiaların disiplin süreci ve soruşturma gerektirecek boyuta ulaşması üzerine İl Disiplin Kurulu’na sevk kararı alındığı ifade edildi. Bu süreçten haberdar olan Gül’ün ise 14 Şubat 2026 tarihinde parti üyeliğinden istifa ettiği belirtildi.
Basında yer alan “il teşkilatını yolsuzluk ve çeteleşmeyle suçlayarak istifa ettiği” yönündeki iddiaların asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, teşkilat bünyesinde belediyeler ya da kamu kurumlarından petrol ihalesi alarak şahsi menfaat sağlayan herhangi bir kişinin bulunmadığı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, söz konusu iddiaları dile getiren kişinin elinde belge ve bilgi varsa Cumhuriyet Savcılığına sunması çağrısında bulunularak, aksi halde yasal sürecin başlatılacağı ifade edildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

 "Bir kısım yazılı ve görsel basında bugün çıkan: “AK Parti’yi sarsan istifa. Partide çete var.” diyerek ayrıldı. Başlıklı haberlere istinaden kamuoyunu aydınlatma gereği hasıl olmuştur. 

    Esasında haberlerde adı geçen şahıs yaklaşık 1 aydır benzer içerikli paylaşımlarda bulunmakta olup söz konusu iddialarını bir takım odakların çıkarlarına hizmet edecek şekilde yerel ve ulusal basına taşıdığına şahitlik etmekteyiz. 
          Kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamayı paylaşmak gerekli görülmüştür. 

        Haberlerde adı geçen Sefa EYİCİL GÜL, partimizin İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi iken; parti içi huzuru zedeleyen tutum ve davranışları ile özellikle gayri ahlaki yazışma ve mesaj kayıtları tespit edildiğinden ve bu durumun partimizin kurumsal kimliğiyle bağdaşmaması nedeniyle görevine 8 Ocak 2026 tarihinde son verilmiştir. 

     Görevine son verilmesinin ardından şahıs tarafından çeşitli iftira ve karalama içerikli beyanlarda bulunulmaya başlanmıştır. Başlangıçta sitem içerikli paylaşımlarına herhangi bir karşılık verilmemiş; ancak kamuoyunu yanıltıcı, gerçek dışı ve iftira niteliği taşıyan açıklamaları; suça, disiplin sürecine ve soruşturmaya konu olacak boyuta ulaşması üzerine şahsın, İl Disiplin Kuruluna sevk edilmesine karar verilmiştir. Süreçten haberdar olan şahıs, 
14 Şubat 2026 tarihinde parti üyeliğinden istifa etmiştir.

      Basında yer alan, “İl Teşkilatını yolsuzluk ve çeteleşmeyle suçlayarak partisinden ve görevinden istifa ettiği” yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Yaşanan süreç tüm şeffaflığıyla yukarıda ifade edildiği şekilde cereyan etmiştir.

     Özellikle belirtmek isteriz ki; partimiz bünyesinde, belediyelerden ya da herhangi bir kamu kurumundan petrol ihalesi alarak şahsi menfaat temin eden hiçbir kişi bulunmamaktadır. Bu yöndeki iddialar asılsız ve iftiradan ibarettir.

       Şahsı; iddialarını ispatlamaya, konuyla ilgili elinde en ufak bir delil, bilgi, belge ve bulgu varsa Cumhuriyet Savcılığına vermeye davet ediyor, aksi halde müfteri olacağını bilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. 

          AK Partimizin, Teşkilatımızın ve İl Kadın Kollarımızın tüm bu iddialar ile uzaktan yakından bir ilgisi ve alakası bulunmayıp şahsın gerçek dışı beyanlarıyla ilgili yasal sürecin işletileceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanlığı"

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Görgel: “AK Parti’mizin 25’inci Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun”
Başkan Görgel: “AK Parti’mizin 25’inci Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun”
Milletimizle Çeyrek Asır, Türkiye Geleceğe Hazır..
Milletimizle Çeyrek Asır, Türkiye Geleceğe Hazır..
Ünal Ateş: Genel Başkanımız Özgür Özel’in Arkasındayız Mücadelemize Tam Destek Veriyoruz..
Ünal Ateş: Genel Başkanımız Özgür Özel’in Arkasındayız Mücadelemize Tam Destek Veriyoruz..
Mahir Ünal,
Mahir Ünal, "CHP Kendi İç Hesaplaşmasını, AK Parti Üzerinden Okumaya Çalışıyor"..
Son Haberler
Kahramanmaraş’ta motosiklet kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı..
Kahramanmaraş’ta motosiklet kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı..
"Güreş Sporuna Önemli Destekler Veriyor ve Bu Kültürü Yaşatmaya...
Eylül Ayında Dermankartlı Ailelere 47 Milyon Lirayı Aşan Destek Sağlandı
Eylül Ayında Dermankartlı Ailelere 47 Milyon Lirayı Aşan Destek Sağlandı
Başkan Görgel:
Başkan Görgel: "Gazilerimiz, Milletimizin Gönlünde Müstesna Yere...
Akedaş İstiklalspor Evinde Sakaryaspor’a 3-1 Mağlup Oldu
Akedaş İstiklalspor Evinde Sakaryaspor’a 3-1 Mağlup Oldu
Ramazan Bereketi: Hurma Satışları Arttı..
Ramazan Bereketi: Hurma Satışları Arttı..

Ana Sayfa
GÜNCEL
SİYASET
MAGAZİN
EKONOMİ
YAŞAM
İŞ DÜNYASI
SPOR
SAĞLIK
MEDYA
TEKNOLOJİ
TOPLUM
ASAYİŞ
EĞİTİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İŞ DÜNYASI
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TOPLUM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.