• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • SPOR
  • SAĞLIK MEDYA TEKNOLOJİ TOPLUM ASAYİŞ EĞİTİM
  • Ara
SON DAKİKA:
00:22
Afşinbey Eğitim Vakfı’ndan Ankara’daki Öğrencilere Kariyer ve Burs Desteği..
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. 21.Yüzyılda İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı
EĞİTİM
Yayınlanma: 19 Nisan 2021 - 11:19

21.Yüzyılda İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı

TOKİ 21.Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği ile Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu “21. Yüzyılda İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi”nin açılış toplantısı, çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

EĞİTİM
19 Nisan 2021 - 11:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
21.Yüzyılda İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün operasyon faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu 17,6 milyon avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında TOKİ 21.Yüzyıl Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “21.Yüzyılda İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi”nin açılış toplantısına MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenlik Birimi Daire Başkanımız Abdulhamit Karataş, İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Sağlığı Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanı Sakine Ovacıklı, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanı Süreyya Erkan, İl Millî Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Harun Kurt, sektör ve işletme temsilcileri, ilimizde faaliyet gösteren meslekî ve teknik eğitim kurum müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

TOKİ 21.Yüzyıl Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Badem, projenin  okula, şehre ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek projenin tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Sunum sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, MEB Destek Hizmetleri İSGB Daire Başkanı Abdülhamit Karataş, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (İSGÜM) Başkanı Sakine Ovacıklı ile Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan değerlendirme konuşmalarını gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, projenin öğrencilerde iş sağlığı ve güvenliği bilincini artıracak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Proje kapsamında kurulacak olan Yeni Nesil İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sınıfı, Sanal Gerçeklik Sınıfı, iş hijyeni, ölçüm, test ve analiz laboratuarının, Kahramanmaraş ve çevresindeki ihtiyacı karşılayacak olması bakımından önemli olduğunu belirterek, projeye destek veren AÇSHB yetkililerine ve MEB yetkililerine teşekkür etti.

MEB Destek Hizmetleri İSGB Daire Başkanı Abdülhamit Karataş ise konuşmasında, koruyucu ve önleyici tedbirlerin ülke ekonomisine yaptığı katkının çok fazla olduğunu belirterek projede görev alan herkesi tebrik etti. Abdülhamit Karataş, son olarak bu tip projelerin yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

İSGÜM İş Sağlığı Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanı Sakine Ovacıklı, hibe desteği için 400’e yakın başvuru geldiğine ve 37 başvurunun kabul edildiğine dikkat çekerek, “7 meslek lisemizin projesine destek sağlandı. Kahramanmaraş TOKİ 21.Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de hibe desteğinden faydalanan okullarımızdan biridir. Bu başarıdan dolayı projeye emek veren herkesi tebrik ediyorum.” dedi. Temel gayelerinin tek bir çalışanın dahi iş kazası veya meslek hastalığı ile karşılaşmasının önüne geçmek olduğunu ifade eden Sakine Ovacıklı, bu bağlamda meslek lisesi öğrencilerine yönelik olan bu projenin çok kıymetli olduğunu belirtti. Sanal gerçeklik merkezinin çağımız öğrencilerine ulaşmak adına en etkili yollardan biri olduğunu söyleyen Sakine Ovacıklı, projenin il genelinde faydalı olacağına ve İSG kültürünün oluşmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

AÇSHB Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanı Süreyya Erkan ise projenin çıktı ve sonuçlarına başarılı bir şekilde ulaşılmasını temenni ederek, proje açılış toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi. 21.Yüzyılda İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi’nin genel hedefinin İSG kültürünün çalışma hayatında en üst düzeyde yaygınlaştırılması olduğunu ifade eden Süreyya Erkan, “Özel hedefi ise Kahramanmaraş genelinde iş sağlığı ve güvenliği farkındalığının artırılması ve İSG kültürünün oluşturulmasıdır. Bu hedeflere ulaşabilmek için azami gayret gösterilmesini ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması temenni ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından iyi temennilerle açılış toplantısı sonlandırıldı.

 

# 21.yüzyılda İş sağlığı ve güvenliğini geliştirme projesi açılış toplantısı yapıldı# kahramanmaraş
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Büyükşehir, Gençlere YKS Öncesi “Son Prova” Yaptırdı..
Büyükşehir, Gençlere YKS Öncesi “Son Prova” Yaptırdı..
Kahramanmaraş’ta “Güvenli Okul, Güçlü Gelecek” Denetimleri Sürüyor..
Kahramanmaraş’ta “Güvenli Okul, Güçlü Gelecek” Denetimleri Sürüyor..
KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ejder Berk Atandı
KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ejder Berk Atandı
Başkan Akpınar:
Başkan Akpınar: "Gençlerimizin her zaman yanındayız"
Son Haberler
Afşinbey Eğitim Vakfı’ndan Ankara’daki Öğrencilere Kariyer ve Burs Desteği..
Afşinbey Eğitim Vakfı’ndan Ankara’daki Öğrencilere Kariyer ve...
KMTSO Başkanı Buluntu, TOBB Divan Kurulu’nda..
KMTSO Başkanı Buluntu, TOBB Divan Kurulu’nda..
Çerkes Sürgünü’nün 162. Yıl Dönümünde Anma Etkinliği Düzenlendi..
Çerkes Sürgünü’nün 162. Yıl Dönümünde Anma Etkinliği Düzenlendi..
Kanlıdere Caddesi Araç Trafiğine Açıldı!..
Kanlıdere Caddesi Araç Trafiğine Açıldı!..
Başkan Akpınar, 91. Mahalle Toplantısında Ferhuş’lularla Buluştu..
Başkan Akpınar, 91. Mahalle Toplantısında Ferhuş’lularla Buluştu..
Vatandaşlarımız park ve bahçelerimizde daha güzel ortamda vakit geçirebilecekler
Vatandaşlarımız park ve bahçelerimizde daha güzel ortamda vakit geçirebilecekler

Ana Sayfa
GÜNCEL
SİYASET
MAGAZİN
EKONOMİ
YAŞAM
İŞ DÜNYASI
SPOR
SAĞLIK
MEDYA
TEKNOLOJİ
TOPLUM
ASAYİŞ
EĞİTİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İŞ DÜNYASI
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TOPLUM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.